hvordan

 

Hvordan kan massasje hjelpe min hest?

 

Typiske problemer man som rytter eller kusk oppdager hos sin hest er at den f.eks henger på en tøm, går på to spor, vegrer for å slippe seg fram, viser uvilje i sideførende bevegelser, fatter feil galopp - eller gjerne ikke vil galoppere i det hele tatt. Den er gjerne en "stjernetitter", sur og sint under oppsaling, sint på boksen osv. Problemene kan være mange, men hestemassasje - gjerne kombinert sammen med andre behandlingsformer, kan gi en fornøyd hest uten muskelspenninger som fungerer til sitt bruk.

 

Alle hester får til en viss grad muskelspenninger. Som oftest kommer disse fra medfødte eksteriøre feil eller sykdommer - eller på grunn av vår bruk av hesten. Det være seg feil bruk av utstyr eller utstyr som ikke passer, oppstalling hesten ikke trives med, ukurant skoing og og beskjæring eller feil tidsintervall på disse. Fôring, tannstell, trener, rytter med mer.

 

Hestemassasje kan blant annet forebygge muskelbrister og senestrekk fordi massasje gjør musklene mer elastiske. Behandlingen kan gjøre hesten roligere på grunn av antistresshormonet oxytocin som frigjøres under en behandling. Massasje øker lymfe- og blodgjennomstrømmingen i hele hestens kropp med alle de positive effekter dette medfører; hestens immunforsvar bedres. Pels og hud blir sunnere og ser mer vital ut. Hovveksten øker og høvene blir sterkere. Produksjonen av leddvæske stimuleres. Alt i alt kan man i at hesten blir mykere i hele kroppen sin og står bedre rustet til å takle de utfordringer og oppgaver den blir presentert for.

Copyright © All Rights Reserved