om

 

Om Kristin

 

Jeg som hestemassør er avhengig av å arbeide tett sammen med hestens veterinær, hovslager, tannpleier, kiropraktor (e.l), salmaker og andre som behandler hesten for å få et best mulig resultat av behandlingen.

 

Dersom vi tar for oss en hest med et salproblem så vil ikke massasjen i seg selv kunne løse problemet med salen som ikke passer. Man trenger massøren til å løse opp muskelspenningene og salmakeren til å ta mål og tilpasse ny sal. Samtidig ønsker man også å involvere hest og rytters trener for sammen å kunne sette opp en treningsplan med øvelser som vil kunne styrke hestens rygg. Slik går de fleste yrkesgruppene innen hestefaget hånd i hånd. Som oftest vil massasje alene være nok til å løse opp en stivhet som nylig har kommet og som man kjenner årsaken til - men i noen tilfeller trenger man å hente inn ekspertise fra annet hold for å kunne gi akkurat din hest den best tenkelige behandling.

 

Når jeg behandler en hest bruker jeg bare min egen kropp som verktøy. Jeg benytter klassisk massasje, stretching og stresspunktbehandling. En behandling tar ca en time, lenger tid ved første behandling, og hesten skal ikke trenes etterpå - men den skal få lov til å komme ut og strekke på seg etter massasjen. Hesten kan trenes lett de påfølgende dagene. Når hesten er vant med behandling kan den trenes som normalt i dagene etterpå, og massasje kan med fordel benyttes like før stevner, løp, utstilling osv for å sørge for en myk og fin hest som viser seg fra sin beste side.

Copyright © All Rights Reserved